Waar vind ik de goedkoopste alarmsystemen?

dooradmin

Waar vind ik de goedkoopste alarmsystemen?

Een eenvoudig doe-het-zelf alarmsysteem van een redelijk merk kun je online al voor minder dan 100 euro kopen.Voor die prijs moet je niet al te veel componenten in het pakket verwachten, en ook niet al te hoge eisen stellen aan de betrouwbaarheid en duurzaamheid van het systeem. Maar je kunt er in ieder geval op rekenen dat het systeem alarm zal slaan wanneer een deur of een raam wordt geforceerd en dat het hierbij een melding zal sturen naar je telefoon (en/of een alarmcentrale). Voor 100 euro is de beveiliging van je huis dus al aardig opgevoerd.

Waaruit bestaat een eenvoudig doe-het-zelf alarmsysteem?

Doorgaans vindt je de volgende componenten in een basis pakket:

  • Een eenvoudige centrale unit met ingebouwde sirene (hierop sluit je de verschillende sensors aan en programmeer je de verschillende alarmzones in je huis).
  • 2 stuks deur/raam sensors (voor bijvoorbeeld de voordeur en één raam).
  • 1 stuk bewegingssensor (voor één ruimte).
  • 2 stuks afstandbediening om het systeem in- en uit te schakelen (je kunt zodoende de centrale unit bevestigen waar inbrekers moeilijk kunnen komen).

Wat maakt een alarmsysteem duurder?

Er zijn een heleboel zaken die de prijs van een alarmsysteem kunnen laten toenemen.

  • De centrale unit kan verschillende extra mogelijkheden hebben: een LCD scherm, geavanceerde programeringskeuze’s, de optie om camera’s aan te sluiten en beelden op te slaan (of naar een cloud service te sturen), interactie met je smartphone en/of tablet, slimme DOMOTICAom naast het alarm ook de verlichting en verwarming in je huis te besturen.
  • Het aantal sensors in het pakket heeft uiteraard ook invloed op de prijs van het systeem. Ook de mogelijkheden van de verschillende sensors (detectievermogen, zendbereik, aantal frequenties) zullen de prijs van een alarmpakketbeïnvloeden.
  • De kwaliteit van het merk. Met een beter merk heb je minder kans op storingen of vals alarm, is het systeem moeilijker te saboteren (door inbrekers) en gaat je alarmsysteem langer mee.

Kun je een alarmsysteem zelf installeren?

Doe het zelf alarmsystemen zelf plaatsen zijn speciaal ontworpen voor eenieder die met een boor en een schroevendraaier overweg kan. Je hoeft dus geen geld uit te geven aan een installatie bedrijf. De meeste systemen zijn bovendien draadloos waardoor je geen tijd en moeite kwijt bent met het trekken van kabels door de woning. De sensors zijn middels frequentiegolven in contact met de centrale unit en zijn voorzien van een batterij voor hun stroomvoorziening. Je zult de gebruiksaanwijzing wel goed moeten doornemen om het geheel te programmeren.

Over de auteur

admin administrator