Philips Airfryer XL

Airfryer XL HD 9240 de slimme friteuse van Philips is ondanks zijn compacte formaat een geweldig multifunctioneel keukenapparaat. Het eten wordt niet gebakken door contact met hete olie of een bakplaat, maar door snel verwarmde hete lucht. Het op de bovenkant gemonteerde verwarmingselement in samenwerking met een krachtige ventilator, zorgt ervoor dat door de binnenkant van de Airfryer XL HD 9240 hete wordt geblazen over het te bakken product.

Werking Philips Airfryer XL

Met deze friteuse kun je verantwoord frituren, met minder vet, toch lekker gebakken frietjes en snacks. De Airfryer bakt heel krokant, zeer gelijkmatig en je hebt geen extra olie nodig om het zelfde resultaat te krijgen als in een traditionele frituurpan, de hete lucht verspreidt de warmte zeer gelijkmatig waardoor al het eten tegelijk gaar is.

[two_columns_1]

[/two_columns_1] [two_columns_2][/two_columns_2]

Het grote voordeel van de Airfryer XL HD 9240 t.o.v. de gewone Philips Airfryer is dat in deze maar liefst 1000 gram frites tegelijk kan worden gebakken zonder toevoeging van extra olie. Met de Airfryer XL kun je dus meer dan 300 gram extra bakken dan in de gewone Airfryer, wel zo handig als je friet wilt bakken voor meerdere personen.

Ondanks dat je in de Airfryer XL 30% meer kunt bakken, is het formaat van de XL nauwelijks anders dan die van de (normale) goedkoopste Airfryer uitvoering. Wat wel opvalt is dat het design van de grotere XL uitvoering er een stuk aantrekkelijker uitziet. Op het kleinere en goedkopere model zitten knoppen om de juiste temperatuur en tijd in te stellen. De Airfryer XL HD 9240 heeft een duidelijke display met handige tiptoetsen, waar je verschillende mogelijkheden hebt om programma instellingen in op te slaan.

Bakresultaten.
Philips Airfryer XL HD9240Zoals hierboven al beschreven kun je in deze Philips friteuse, maximaal 1 kg diepvriesfrieten en 1200 gram verse frieten bakken. Het is aan te raden om de Airfryer XL 3 minuten voor te verwarmen voor de beste bakresultaten.De bereidingstijd voor 1 kilo frieten ligt rond de 20 minuten.

Het is aan te raden om een paar keer de frietjes om te schudden, dit geeft een gelijkmatig bakresultaat. In vergelijking met de goedkopere ( kleinere) Airfryer zijn de frietjes uit de XL meer krokanter en minder bleek ( zie video). Dit komt doordat het vocht wat vrijkomt tijdens het bakken bij de grotere friteuse gemakkelijker kan ontsnappen dan bij de kleinere Airfryer.

Naast friet kun je ook andere etenswaren (bakken) in de Airfryer. Zo heeft de snack fabrikant Mora een speciale vermelding staan op de snack verpakking. Zo weet je heel eenvoudig hoelang b.v bitterballen of kroketten in de Airfryer XL moeten.

Productspecificaties – Philips Airfryer XL HD 9240
Zoals hierboven al vermeld door de uitgekiende Rapid Air-technologie van de Philips airfryer XL kun je allerlei heerlijke gerechten bereiden tot wel 80% minder vet. Deze bakmethode is dan ook een prima aanvulling tijdens een te volgen dieet, per slot van rekening gebruik je maar heel weinig vet. Het is de ideale alles-in-één oplossing voor al je favoriete gerechten.

Recepten voor Airfryer XL
Het bijgeleverde receptenboekje bevat recepten voor allerlei gerechten die je in de airfryer kunt bereiden. Daarnaast wordt de veelzijdigheid van het apparaat getoond, want met de airfryer kun je immers ook gezonder, sneller en gemakkelijker grillen, bakken en zelfs roosteren.

Pluspunten.

[green_tick_2_list width=”100%”]

  • Bakken / Frituren met 80% minder vet.
  • Veel meer mogelijkheden dan met ( normale ) frituurpan.

[/green_tick_2_list]

Minpunten.
[red_tick_list width=”100%”]

  • Duur in aanschaf vergeleken met een frituurpan.
  • Maakt veel lawaai.
  • Handleiding niet in handig boekje, maar groot vel papier dus lastig zoeken naar een omschrijving.
  • Friet en snacks minder smakelijk dan traditioneel frituren.
    [/red_tick_list]

Airfryer XL kopen Ja/Nee

Wie toch wil genieten van heerlijk friet zonder dat deze extra vet is, zou ik de Philips Airfryer XL zeker aanraden. En niet alleen om friet en snacks te bakken, maar ook om andere gerechten vetvrij te bereiden. In vergelijking met de Tefal actifry serie, zijn de airfryers van Philips een stuk beter m.b.t de bakresultaten. Als we puur kijken naar (traditioneel) frituren in een frituurpan, dan smaken de frieten en snacks een stuk beter dan uit een Airfryer.