Hoe kies je een smartphone?

dooradmin

Hoe kies je een smartphone?

Het is in de huidige situatie zoals we die nu kennen niet meer zo simpel om een andere smartphone te kopen. Waar moet je beginnen? Meer dan twintig of zelfs dertig nieuwe toestellen komen jaarlijks beschikbaar op de Nederlandse markt. Hoe maak je een keuze tussen al deze nieuwe modellen? Het brede assortiment van de fabrikanten maakt de afweging alleen maar lastiger. Door gericht te kijken wat je zoekt kun je tot de keuze te komen voor de beste smartphone die bij je past.

Wordt het een iOS toestel of Android?

Je moet bepaald hebben welk besturingssysteem je wilt wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe smartphone. iOS en Android zijn de twee meest gebruikte besturingssystemen. Alle iPhones draaien op iOS maar Android wordt gebruikt op smartphones van meerdere fabrikanten. Hierdoor is de keuze groter als gekozen wordt voor Android.
Hoeveel geld wil je betalen?

Hoeveel geld je over hebt is ook van belang. Je kunt immers niet meer betalen dan je kunt missen. Bepaal de prijs en filter de smartphones die te duur zijn. De keuze wordt hierdoor al wat kleiner. Een goedkoper toestel betekent niet dat je er minder gelukkig mee bent of dat het slechter is dan een ander toestel.

Welke specificaties?

Smartphones hebben uiteenlopende specificaties. Kijk hoe groot het display mag zijn en filter weer de smartphones die aan dit gegeven voldoen. De grootte van het display loopt erg uiteen. Tegenwoordig hebben de meeste smartphones een display groter dan 4,5 inch maar niet iedereen houdt van een groot display.

Welke fabrikant?

Het merendeel mensen kijken alleen bij de grote smartphone makers zoals Apple. Dit zijn niet de enige fabrikanten van toestellen. Nu willen veel mensen een populair toestel zoals de iPhone 6S maar als je eens wat anders wilt dan zijn er veel goedkopere opties. Een minder bekend technologiebedrijf zoals Honor of Huawei produceert ook prima toestellen voor een schappelijke prijs. De specificaties van de toestellen zijn meestal niet eens minder dan die van een iPhone 6S of Samsung Galaxy S6.

Over de auteur

admin administrator